dilluns, 17 de març del 2014

Manifest Comunitat Educativa de Terrassa



         La Comunitat Educativa de Terrassa, formada per alumnes, mares i pares, docents, personal de suport i associacions educatives, denuncia, amb aquest Manifest, la situació que patim actualment en l’àmbit de l’educació.
L’ensenyament públic de Catalunya es troba sotmès a una política salvatge de retallades contínues que malmet la qualitat de l’educació dels nostres infants i joves.
Aquestes retallades han significat:
-       Que més de 2000 docents es trobin condemnats a l’atur.
-       Que les beques i ajudes a l’estudi es redueixin a la meitat.
-       Que les AMPES rebin menys subvencions.
-       Que les escoles bressol hagin sofert una disminució del 100% de l’aportació econòmica de la Generalitat i que estiguin en perill de perdre la seva condició de servei públic amb l’aplicació de la Llei de Règim Local.
-       Que l’alumnat de F.P. de Grau Superior hagi de pagar una taxa de 360 euros.
-       Que l’alumnat amb necessitats educatives especials tingui menys suport.
-       Que el professorat interí i substitut cobri el 80% del sou; una mesura que categoritza el personal docent i discrimina un col·lectiu que està realitzant les mateixes tasques que els funcionaris.
-       Que no es cobreixin les substitucions des del primer dia.
-       Que es tanquin línies i centres públics mentre es mantenen els concerts a la privada.
-       Que s’augmentin les ràtios mentre es retallen plantilles i professorat de suport.
-       Que les taxes universitàries hagin sofert un notable augment.
Per altra banda, la LOMCE, nova Llei d’Educació aprovada recentment pel govern espanyol, té com a objectiu la privatització de l’educació pública i la fragmentació social mitjançant la segregació de l’alumnat per raó del sexe, de la religió, del rendiment escolar i del nivell adquisitiu de les famílies.
A més, minimitza la participació de la Comunitat Educativa en el sistema i pretén capgirar el valor de transversalitat i de cohesió social que ha representat l’ús de la llengua catalana a l’escola, bescantant els principis que han inspirat la immersió lingüística.
En l’àmbit estrictament català, l’aplicació de la LEC s’iguala a la llei estatal en una concepció d’educació pública avaluada, classificada i dotada en funció dels resultats; subsidiària del sector privat, lucrat amb els concerts, i que imposa un model de gestió jeràrquic als centres.
Per tot el que hem exposat, i per moltes altres raons que podríem adduir, com, per exemple, que s’ha retallat l’ajuda a les escoles de música, o bé que les entitats dedicades a l’educació per al lleure han vist reduïdes les seves subvencions en un 25% i que moltes no disposen de locals propis, per tot això, repetim, la Comunitat Educativa de Terrassa MANIFESTA:
El seu rebuig total a la política de retallades de la Generalitat, així com l’aprovació de la LOMCE i el desplegament de la LEC.
Considerem que les línies d’actuació dels governs –tant l’autonòmic com el central- no garanteixen un ensenyament públic i de qualitat per als nostres infants i joves.
Per aquesta raó, demanem que el Departament aturi les retallades i emprengui les mesures jurídiques adients per impugnar la LOMCE. Demanem també que es declari insubmís a aquesta llei i als aspectes coincidents amb la LEC, assumint plenament la seva responsabilitat.
Per acabar, animem la Comunitat Educativa a emprendre totes aquelles accions de denúncia i mobilització per defensar i garantir per als nostres fills i per a les nostres filles una educació pública de qualitat.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE TOTES I TOTS!!
        CALENDARI D’ACTES IMMINENTS
-     Conferència a càrrec Blai Gasol, ex-inspector d’Educació sobre la situació educativa actual.
Lloc: Sala d’Actes de l’IES “Montserrat Roig”.
Dia i hora: Dijous, 20 de març a les 19 hores.

-     Concentració davant de l’Ajuntament els dies del Ple Municipal (dijous).
Lloc: Plaça de l’Ajuntament.
Dia i hora: Dijous, 27 de març a les 18’30h (1ª cita).
L’objectiu d’aquesta iniciativa és repetir aquestes concentracions tots els mesos, els dies de Ple Municipal.
La propera convocatòria serà el dijous, 27 d’abril.

-     Manifestació unitària convocada per l’Assemblea de docents i treballadores de l’Ensenyament, USTEC-STEs, CCOO i CGT.
Lloc: Plaça Universitat de Barcelona.
Dia i hora: Dissabte, 29 de març a les 17h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada